· 5 мл 2 рази на добу
· 15 мл 1 раз на добу
СПОЖИВАТИ ПІСЛЯ ПРИЙОМУ ЇЖІ. ЗБОВТАЙТЕ ПЕРЕД ВИКОРИСТАННЯМ!
НЕ ПЕРЕВИЩУЙТЕ РЕКОМЕНДОВАНУ ДОБОВУ НОРМУ.
ДІЄТИЧНА ДОБАВКА НЕ Є ЗАМІНОЮ ПОВНОЦІННОГО РАЦІОНУ ХАРЧУВАННЯ.
Застереження до споживання: не застосовувати при підвищеній індивідуальній чутливості до будь-яких компонентів продукту, дітям віком до 3 років, вагітним та жінкам в період лактації.
Містять мінерал Селен та вітаміни групи В, рибофлавін та ніацин. Коли в організми недостатньо селену, вірусні захворювання можуть перетікати у більш тяжких формах. Рибофлавін та ніацин відіграють важливу роль у функціонуванні імунної системи.
Їх темний колір є результатом того, що в них міститься багато поживних речовин, які називаються антоціанами. Хоча і немає таких досліджень, які доводять, що асаї ефективні при якому-небудь конкретному захворюванні, наявність великої кількості антиоксидантів у продукті харчування є ключовою частиною здорового способу життя.
Насолоджуйтесь цими ягодами в соці або у смузі або спробуйте їх у висушеному вигляді, додав до мюслі.
У них міститься цинк, який володіє властивістю боротися з вірусами. Ймовірно, це пов’язано з тим, що цинк допомагає створювати та активувати лейкоцити, які приймають участь в імунній відповіді. Він також допомагає і нашій імунній системі з такими задачами, як загоєння ран.
Вживання цільнозернової пшениці – чудовий засіб для отримання цинку, антиоксидантів та вітамінів групи В. зерна пшениці містять чудове поєднання клітковини, білку та невеликої кількості корисних жирів. У рецептах ви можете замінити частину звичайного борошна на цільнозернове.
Пребіотики, які містяться в йогурті та інших ферментованих продуктах, можуть полегшити перебіг застуди. Обирайте йогурти з поміткою на упакуванні «живі та активні культури». Також шукайте йогурти з доданим вітаміном D. дослідження демонструють, що люди з низьким рівнем вітаміну D можуть частіше хворіти застудою або грипом.
Не соромтесь обирати білий, зелений або чорний. Кожен з них містить поліфеноли та флаваноїди для боротьби з хворобами. Ці антиоксиданти виявляють вільні радикали, які пошкоджують клітини, та знищують їх. Збагачений чай кофеїном чи ні, діє однаково добре.
Як і морква, солодка картопля містить бета-каротин. В нашому організмі він перетворюється на вітамін А, який знищує вільні радикали. Це допомагає зміцнити імунну систему і навіть уповільнити процес старіння.
Броколі є основою для зміцнення імунітету. Ви отримаєте багато поживних речовин, які захистять ваш організм від пошкоджень. В ній містяться вітаміни А та С, а також антиоксидант глутатіон. Додайте броколі до будь-якої страви, або додайте до неї трохи нежирного сиру, щоб зробити ваш гарнір особливо смачним.
Це основний продукт кухні, має більш вагомий ефект ніж підсилення смаку страв. Сирий часник може допомогти побороти шкіряні інфекції завдяки своїй властивості боротися з вірусами та грибками. Для того, щоб отримати максимум користі часник потрібно вживати у свіжому вигляді, а не у вигляді порошку. Додавання часнику може навіть понизити рівень холестерину.
Ця традиційна японська приправа з ферментованих соєвих бобів зазвичай являє собою солону пасту. Ви, напевно, куштували її в супі, але ви також можете додавати її до різних соусів.
В пасті містяться пробіотики, «хороші» бактерії, які містяться в йогурті, деяких ферментованих продуктах та кишківнику. Зважаючи на те, що вони зміцнюють вашу імунну систему, вони можуть допомогти під час боротьби з інфекційною діареєю, а також іншими типами діареї.
Стародавні єгиптяни були в чомусь праві, коли використовували цей фрукт для лікування інфекцій. До цих пір більшість сучасних досліджень зосереджено на екстракті гранату, але сік подає надію: він може допомогти вашому організму боротися з бактеріями, деякими видами вірусів, включаючи грип.
Можливо, ви любите імбир за пікантність, яку він надає азіатській їжі. Чи тому, що коли ви п’єте його з чаєм або імбирним елем, він може полегшити нудоту та блювання. Але ж почекайте – є іще. Цей вузлуватий корінь також є чудовим джерелом антиоксидантів.
Додайте імбир в печеню або заваріть його в гарячій воді, щоб приготувати чай. Антиоксиданти працюють краще за все, коли ви їх отримуєте безпосередньо з фруктів та овочів.
Джерела інформації: